logo
 
Suomen Sukututkimusseura
Historiakirjat

Yleistä
Yhteiset kentät
Kastetut
Vihityt
Haudatut
Muuttaneet
Tekstin syöttö
Esimerkkejä
   

Eri luetteloissa olevat yhteiset kentät

Vuodet

Haku voidaan rajoittaa koskemaan vain osaa vuosista, jos esimerkiksi tiedetään lapsen syntymäaika. Jos nämä kentät jätetään tyhjiksi, etsitään tiedot kaikilta syötetyiltä vuosilta. Vuosia valittaessa kannattaa huomioida, että tietoja ei ole 1900-luvun puolelta. Myöskään vuotta 1648 edeltävältä ajalta ei ole tietoja. Tarkempaa tietoa käytettävissä olevista tiedoista saa valitsemalla yhden seurakunnan hakuun. Lisäksi voi käyttää tilastot-toimintoa.

Esimerkkejä:

  • 1700 - 1800 = etsi vuodet 1700-1800
  • 1700 - (eli jälkimmäinen kenttä tyhjä) = etsi vuodesta 1700 eteenpäin
  • - 1800 (eli ensimmäinen kenttä tyhjä) = etsi alusta vuoteen 1800 asti

Haettavia tapahtumia voidaan tarvittaessa rajoittaa tarkemmin syöttämällä myös päivä ja kuukausi. Päiväys täytyy syöttää muodossa pp.kk.vvvv (esim. 3.5.1775). Päivän voi jättää pois, jolloin 5.1775 ottaa mukaan koko kuukauden.

Tulosta enintään xx tapahtumaa

Koska haulla voi löytyä tuhansia tapahtumia, voidaan tulostettavien tapahtumien määrää rajoittaa. Valittavana on halutaanko tulostaa enintään 15, 30, 50, 100, 250 tai 500 tapahtumaa. Jos haulla löytyisi enemmän kuin valittu määrä tapahtumia, hakuohjelma ilmoittaa, että tapahtumia löytyisi enemmän kuin niitä tulostettiin ja keskeyttää tulostuksen.

Tämä luku on siis seurakuntakohtainen, joten haettaessa tietoja useammasta seurarakunnasta yhtäaikaa, kannattaa luku pitää pienenä. Tulostettavien tapahtumien kokonaismäärän ylärajana on tällä hetkellä kiinteästi 750 tapahtumaa.

Loput tapahtumat saa esille kasvattamalla näytettävien tapahtumien määrää (jos oli käytössä alle 500 tapahtumaa) tai rajoittamalla hakua esimerkiksi koskemaan vain osaa vuosista tai tarkentamalla hakuehtoja muuten. Hakua voi myös jatkaa seurakuntakohtaisesti Jatka hakua -painikkeella.